Kan du styre din tid?


Tiden flyver. Vi har alle 24 timer hvert døgn. Bruger vi dem klogt? Nok?

Den gamle urmager i Sulmona - reparerer og sælger ure

Jeg hører det hver dag: jeg kan ikke nå det. Min emailbakke er overfyldt. Jeg drukner i telefoner. Stress. Hjæææælp.

Sådan er det også for mig. E 24 timer slå slet ikke til. Jeg vil så meget, at det kunne tage det dobbelte. Det er bare ikke særlig realistisk. Og det er ikke sjovt at være stresset. Tag mit ord for det. Jeg har prøvet det alt for længe.

Jeg har gennem årene prøvet alt muligt: Time Manager, personaliser din Outlook, Syv gode vaner. Tolv kilometer ”manage your time” og ”klar arbejdsugen på fire timer”. Og lige lidt klogere er jeg blevet. For et års tid siden var jeg så på endnu et kursus. Det var med Mark Mayland *) og det kursus gav mig smag for mere. Siden har jeg brugt Mark som personlig træner. Jeg træner i at styre min tid og mit mål er at nå frem til at jeg en gang om ugen opnår samme fornemmelse, som lige før ferien: alt er gennemset, toptunet, skrivebordet er blankt, maven er i ro og smilet stort. Den følelse kan nås, hvis du en gang om ugen har været all dine igangværende projekter og opgaver igennem og har tjekket, at der ikke er nogle overgemte bomber. Din emailbakke er tom og du har tjekket din kalender og din telefon tre uger tilbage og tre uger frem og du ved hvilke opgaver du skal løse i den kommende uge – de såkaldt aktive projekter. Alle andre projekter er ”fremtidige”.

Opgaver nedbrydes i små bidder og du har et overblik over, hvad der er ”næste skridt”. Det er lettere at gå til en opgave, når du har delt den op – den bliver overskuelig og det er rart og giver appetit.

Du lader dig ikke distrahere og du ved, hvorfor du arbejder med det, du gør. Du ved, hvad der for dig er ”vild succes” og du har justeret ”vild succes” til et realistisk niveau. Du sørger for at få motion til krop, sjæl og hjerne. Du spiser rimelig fornuftigt og drikker på samme måde. Du har overblik og selvom du har travlt, tager du dig tid til at holde kloge pauser.

Min erfaring er, at det er en svær, men livgivende øvelse. Jeg tror ærlig talt ikke jeg havde overlevet, hvis jeg ikke var begyndt at træne systematisk. Jeg er nu bevidst om en lang række træningspunkter og vidende om, at jeg kan opnå virkelig fantastiske resultater ved at blive ved. Derfor øver jeg hver eneste dag i at blive bedre. Og det hjælper, selvom der altid vil være tilbagefald. Et skridt frem og et halvt tilbage – så går det alligevel fremad ;-)

Du kan læse mere om Marks metoder her *)

Jeg kan også henvise til artiklen ”Er du en zombie” i Berlingske **), hvor Christina Bølling giver en række gode råd om, hvordan tidszombier kan komme ud af den negative spiral.

Hvordan gør du? Hvad er dit bedste råd om tidsplanlægning og klog kalenderstyring.

*) http://www.personligworkflow.com/

**) http://www.fri.dk/personlig-udvikling/er-du-ogsaa-en-zombie

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk

http://www.forumadvokater.dk/

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i I form & slib saven. Bogmærk permalinket.

Et svar til Kan du styre din tid?

  1. Susanne Malmstrøm siger:

    Ja godt spørgsmål. Enig i, at 24 timer er i underkanten ;-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s