“De veluddannede laver ingenting og betaler ikke skat”


De veluddannede laver ingenting og betaler ikke skat

Sådan mener socialdemokratiets skatteordfører, Nick Hækkerup, hvis man skal dømme efter DRs P1 Business den 5. Maj 2011. Programmet handlede om at sænke selskabsskatten for at Danmark skal kunne konkurrere med udlandet. Vores selskabsskat er 25, mens den andre steder er nede på 12 og Ungarn planlægger at gå under 12%. Socialdemokratiet er imod sænkning af selskabsskatten og har også kritiseret regeringen for at sænke den fra 30 til 25%. Selvom danske virksomheder mener, at der er behov for at øge vores konkurrenceevne, så vil Socialdemokratiet gå andre veje – veje som bl.a. nationalbankdirektøren og førende økonomer har kaldt mindre effektive.

De højtlønnede har det let

Det er naturligvis legitimt at der er politiske forskelle, men Nick Hækkerups optræden i P1 Business fik mig alligevel gjort vred. Det blev jeg, fordi Hækkerup lakonisk gentager den socialdemokratiske forførelsestrick med igen og igen at sige, at regeringen har givet skattelettelser til de allerrigeste og – som det blev udtrykt – ”de hårdtarbejdende arbejdere har fået en lang næse, mens bankdirektørerne er blevet forgyldt”.

Jeg bliver forarget af to grunde. For det første er det usandt og for det andet taler Hækkerup og med ham de fleste fra S og SF ned til en stor del af den danske befolkning. Det sker, når man får det til at lyde som om det kun er arbejdsmand Jensen, der knokler, mens man altså forsøger at få det til at se ud som om f.eks. direktøren i Danske Bank ikke arbejder særlig hårdt. Tankegangen er vel, at han mødet til ”direktørtid” og går til ”direktørtid”. At det så i den virkelige verden betyder lange arbejdsdage på 10-12 timer, det forbigår man.

Jeg er træt af at høre, at jeg skal være arbejdsmand og medlem af LO for at få min egen arbejdsindsats respekteret. Jeg har arbejdet i 40 år og min daglige arbejdstid er ikke unde 11 timer. Jeg kan betro Nick og andre S og SF-politikere, at selvom jeg ikke har fysisk hårdt arbejde, så er det ikke nogen loppetjans at skulle forholde sig til andre menneskers alvorlige problemer, til retssamfundets mangler, til et gammeldags retssystem og til resultatet af lovmøllens arbejde. Jeg kommer træt hjem hver dag. Da jeg ikke har hårdt fysisk arbejde, bruger jeg en del af min fritid til at træne og løbe. Det gør jeg fra kl 05:45 om morgenen, så jeg kan møde på job kl 08:00. Jobbet forlader jeg næsten aldrig tidligere end kl 18. Nogle gange vel før, men andre gange betydeligt senere. Jeg har selv valgt det, men hold venligst op med at fortælle mig, at jeg ikke arbejder hårdt.

Det er en kendsgerning, at en LO-familie har 36.000 kroner mere til rådighed efter skat end før regeringen trådte til og alligevel hedder det sig, at det er de rige alene, der har fået skattelettelser. Det er en sandhed, at Danmark har verdensrekord i marginalskatteprocent. Det er en kendsgerning, at produktion i Danmark koster virksomhederne fem kroner pr minut, mens prisen i USA er det halve og i Kina måske 1/20. Danmark er ikke en ø, men en del af et globalt samfund, hvor vi er nødt til at være konkurrencedygtige. OECD og internationale skatteeksperter er enige om, at en sænkning af skatterne er en nødvendighed, men Hækkerup og hans partifæller tordner løs med mantraet: alle verdens ulykker skyldes, at de dovne og rige har fået skattelettelser.

Meningsmålingerne har i lang tid vist, at befolkningen åbenbart køber denne forføriske retorik. Heldigvis har Margrethe Vestager vist sig som en ansvarlig politiker, der seriøst forholder sig til situationens alvor. Et har også fået Nick Hækkerup til at skælde ud og til at sige, at Vestager spiller et farligt spil. Ja, hvis det at tage medansvar for vores lands situation er farligt sil, så gør hun det. Og tak derfor.

Jeg synes ikke den borgerlige regering har fortjent en høj karakter for deres indsats. Når jeg stemmer på blå stue sker det ikke som en anerkendelse for godt arbejde. Det sker, fordi jeg frygter, at alternativet vil være endnu værre. Og det er slemt nok, som det er nu. Regeringen er med Løkke og Barfoed trods alt kommet i arbejdstøjet og med Vestager har vi et håb. Hvis pressen og den falske retorik ikke får lov at ødelægge det spirende håb.

Jeg krydser mine fingre og håber. Det er der brug for. Håber mange vil gøre det samme og at flere vil forholde sig mere nøgternt til landets situation. Der er ikke råd til at vi bare lukker øjnene. Det går ikke over af sig selv.

Hvad mener du?

Link til DR:

http://www.dr.dk/P1/P1Business/Udsendelser/2011/05/05095403.htm

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Debat, politik & samfund og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til “De veluddannede laver ingenting og betaler ikke skat”

 1. Hej Allan,

  Jeg fandt dit indlæg via Rolf Høegh på Facebook.

  Ja jeg ved ikke hvad der sker med Nick, han har tilsyneladende engang haft balance i sin retorik, men den er åbenbart gået helt fløjten.

  Jeg bliver ikke sur, jeg bliver ked af det. Man kunne mange, mange andre argumenter end dem du nævner, men det behøver man ikke engang, der er ikke lagt op til dialog hos Nick.

  Du så ham sikkert også i Debatten, da han debatterede med Kim Fournais ? Det var som at høre på Che Guevara. Virkelig trist retorik fra en toppolitiker.

  DF har så sandelig også bidraget med grænseoverskridende retorik, men lad det nu ikke blive en trend.

  Tak

 2. allanohms siger:

  Hej Jimi

  Jeg må sige, at jeg var overrasket. Chokeret virker så dramatisk, men det var jeg faktisk. Jeg har altid betragtet Nick sm en dygtig og klog politiker. Det virkede på mig som om han er grebet af S og SFs retorik og det skuffede mig. Tak for din kommentar. Mvh Allan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s