Hvor mange stjerner giver du Roskilde 2011? Jeg giver fem.


Skalaen blandt de lærde hedder 0-6 stjerner. Berlingske og Politiken har givet Roskilde tre stjerner. Jeg giver fire. Musikken har været kritiseret som ”for smal”. Jeg er enig i, at den er smal. Og nok også for smal.

SMALHEDEN ER ikke godt nok forklaret eller begrundet. Tager man hensyn nok til publikum? Og dets forskellighed og mangfoldighed? Nej, ikke helt. Jeg savnede på den smalle del lidt klassisk. Jeg savnede lidt mere bredde. Med respekt for Roskildes brede, smalle niche.

Glædesdans - se øjnene

Musikken er ikke alting på Roskilde. Roskilde er en pakke, hvor meget andet vejer ind. De mage mennesker, den store tolerance, den dejlige og befriende glæde – giver mig noget ekstra. Nogle af anmelderne virker nærmest lidt ærgerlige over, at der er glæde og stemning trods et ”for tyndt” musikudbud. Det er en skam. For de glade mennesker er nu altså Roskilde.

Og bekymringer om de nu vil komme igen, den har musikanmeldere haft alle årene.

Hvor langt gider den enkelte gå - for at nå skraldespanden eller et tissested

Der var blevet bedre muligheder for at gå fra og til i år. Det fungerede fint. Der var dejligt mange affaldsspande. Desværre også uforståeligt mange, der kan finde på at droppe affaldet to meter fra en tom affaldsspand. Tusindvis af cigaretskodder blev smidt. Det synes jeg ikke folk kan være bekendt. Tak til de mange frivillige, der holdt pladsen ren på bedste vis.

Livsglæde på Roskilde 2011

Der var flere toiletter og for første gang mange med vand. Der var pigetoiletter, som blev godt modtaget. Her må jeg bare tro på dem, der glade har anmeldt fremskridtet. Flere af dem, så vi kan undgå, at pigerne skal tisse i det fir og risikere at blive fotograferet af en lidt for trængende mand med et kamera indklipper i en juicekarton ;-) Stakkels mand og OK, at pigerne blev rasende.

Der var vrøvl med adgang til internettet. Jeg har ladet mig fortælle, at det er teknisk umuligt at betjene 125.000 mennesker med bredbånd. Det kan festivalen så ikke bebrejdes, men det undrer, at vi kan flyve til månen og så have dette problem.

Der var styr på maden. Den var veltilberedt, der var nok og der var et stort udvalg. Bravo.

Den enkelte deltager har også et ansvar.

Desværre døde en festivalgæst. Ud fra de tilgængelige forklaringer var det selvmord. Jeg har selv været i Skybaren, hvor pigen ifølge aviserne gik ud på terrassen og tiltvang sig adgang ad en i øvrigt blokeret trappe. Det er svært at undgå, men pressen er i gang med den evige udgave af ”find fem fejl”. Pressen vil have en skyldig. Pressen respekterer ikke, at der findes hændelige uheld eller selvmord. Og pressen filosoferer ikke over, at den med sin skånelsesløse jagt generer uskyldige mennesker. Intet nyt under solen – heller ikke at jeg bliver forarget over det.

En af de 25.000 frivillige - her fra Gadegårdens Bollebod - en traditionel deltager på Roskilde. Tak for jeres dejlige mad og store indsats.

De mere end 25.000 frivillige tæller også, når jeg giver stjerner. Hvor ellers får du 25.000 til at arbejde for en sag? Så godt som på Roskilde. Det er bragende flot.

Et af temaerne var at respektere romaerne. Det lykkedes bedre i år ed tidligere og tak for det. Ikke alle romaer er kriminelle og jeg ville ikke bytte mit liv for deres.

Festivlaen regnede heldigvis ikke væk. Tænk, hvis vi havde fået den regn, der faldt over København. Det var vådt, men ikke overvådt. Ifølge pressen koster regnen alligevel noget, der ligner 10 millioner kroner i tabt overskud. Det er synd.

Roskilde 2011: jeg giver fire stjerner. Det er en god karakter. Vi kan ikke altid nå toppen. Og jeg vil så gerne give en ekstra stjerne, dels fordi det er lykkedes at fastholde og udbygge medarbejderstaben af frivillige – tak – og dels fordi Roskilde har holdt ud og kørt kontinuerligt siden 1971 – tak. Det bør give bonus.

Hvor mange stjerner giver du – og hvorfor?

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Kunst, kultur & oplevelser og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s