Månevandring – la luna amore


SIDDER OG UNDRER MIG LIDT over den dejlige spagetti. Med rødvin til. Carlos den virkelig gode. Altså ikke over spagettien. Men over månen. Den manglende måne. Hvor er månen dog henne? Den var her da i går aftes?

SVARET HENTES PÅ SUSANNES iPHONESTJERNEAPPLIKATION: bag bjergene. Den kommer frem om lidt. Vi holder øje og skåler. Rigtig nok, det lysner på den nattemørke himmel. Den må være på vej.

OG SÅ SKER DET! Jeg bruger udråbstegn, for det er fantastisk. I løbet af få sekunder kommer la bella luna “rundt om hjørnet”. Et storslået syn. Samtidig lyder der harmonikamusik fra nabogaden. Smukt smukt spillet.

JAMEN ALTSÅ hvor er det smukt. Har aldrig set noget lignende. Månen kører rundt om hjørnet. Hurtigt. Hæver sig. Mere og mere. Som en Tivoliballon.

HENTER KIKKERTEN og trækker la luna helt ned til overkanten af spagettien. Jeg kan se den ligner jorden. Kan se månelandskaber. På kanten er der en bjergkæde, der truer med at falder af. Men den holder fast.

HVILKEN PRATOLANSK STJERNESTUND på en søndag aften med levende musik. Meget bevægende. En aften, som startede med aftenvandring, hvor både Susanne og jeg glemte nøglen. Vi var smækket ude. Sådan. Ringede til Lino, som har nøgle, men han var ikke hjemme. Susanne gik til naboen, som rystede på hovedet, men det gik op for ham, at situationen krævede lidt mere end italiensk hovedrysten. Han fandt derfor “la scala”, en trappestige og Susanne ville nu kravle op og bestige terrassen på 1. sal.

DEN GÅR IKKE, hvad vil naboen ikke tænke, tænkte jeg. Det kan jeg ikke overlade til en ung smuk kvinde – jeg vil miste al respekt fra den kære nabo, som i forvejen med rette er skeptisk på grund af mine manglende italienskkundskaber. Så – med bævende hjerte – besteg jeg det øverste scalatrin, satte sandalen på terrassen og krydsede fingre for at rækværket nu ville holde til ming bestigning.

GELÆNDERET HOLDT og jeg kom ind og ud igen iført nøgle og en flaske bello vino rosso til vores hjælpsomme (og lidt hovedrystende) nabo.

TAK FOR GOD nabohjælp Og for en fantastisk la lunaoplevlese.

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Citater, bønner & digte og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Månevandring – la luna amore

 1. Jakob Zeuner siger:

  Stemningsfuld beskrivelse tilsat en passende dosis Ohmsensk twist og balkonbestigning.
  Hos os er La Luna efter Pratola og Montevecchio evig forbundet med grappa, nemlig de gyldne dråber Le Dic’ Otto Lune – her kaldet Månegrappa. Den er blandt den absolutte top i grappa og fås bl.a i Bjergtrolden med guldmedalje und alles.
  Advarsel: Den er stærkt vanedannende kan give tvangstanker om små italienske piazza’er og lune siesta’er.

 2. Ghita Johansen siger:

  Tak for dejlig stemningsbeskrivelse :-D


  – vores yndling…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s