Sådan gør du: Fem trin til at innovere


DANMARK SKAL LEVE af innovation. Det er mange enige om. Når det så er sagt – hvordan gør vi så i praksis ? Hvordan kommer vi videre.

DET LYDER JO interessant og rigtigt, men der mangler nok lidt, ikke. Jeg mener det er vel ikke sådan, at vi er ved at boble over i nytænkning, hverken det ene eller det andet sted. Måske er jeg bare sortseer fra en konservativ verden (advokatverdenen)? Eller har jeg en pointe i, at der er et stykke vej fra at sige, at ”Danmark skal leve af innovation” og til, at vi faktisk kan gå den vej? Hvad mner du? Skriv gerne en kommentar.

FORFATTEREN CARMINE GALLO beskriver i bogen ”Steve Jobs innovationsmetode” hvordan forskerne Hal B. Gregersen og Clayton M. Christensen har identificeret fem færdigheder, der kendetegner den sande innovator. Dem får du lige her.

DE FØRENDE INNOVATORER

1. opsøger forskellige oplevelser og udfordrer derved hjernen (der gerne vil gøre mindst muligt, hvis den ikke udfordres)
2. sætter spørgsmål ved verden
3. eksperimenterer
4. netværker og
5. iagttager

EINSTEIN SAGDE, at fantasi er vigtigere end viden. Hvis du formulerer spørgsmål med ”hvorfor” rykker det lidt. Spørger du ”hvordan” lidt mere og ”hvad nu hvis” endnu mere. Hvor gode er vi til at standse op og spørge. Og hvor ofte vinder rutinen og får lov at standse innovationen?

NETVÆRKNING ER OPPE I TIDEN, men mest i formen ”at bytte visitkort”. Carmine Gallo fremhæver idéen i at netværke for at blive informeret og inspireret om og af, hvordan det foregår i andre brancher. Ofte vil en velfungerende ting i én branche kunne anvendes i en helt anden. F.eks. opfandt Steve Jobs ikke den smarte magnetiske strømforsyning til Macen. Den, der hindrer, at du river din Mac på gulvet, hvis du falder over ledningen – ledningenen ryger bare af. Idéen fik Steve fra de japanske riskogere, som i mange år har haft denne løsning – af sikkerhedsmæssige grunde. Det innovative består i at se muligheden i en japansk riskoger og gøre den til en fordel på en amerikansk computer.

DIN HJERNE ER konstrueret til at ”spare på energien”. Derfor skal den udfordres, før du kan innovere. Hvad siger kunderne. Hvordan agerer brugerne. Hvad er deres ikke udtalte ønsker? De efterspørger ikke noget de ikke ved er muligt. Iagttag og innovér. Rutine kvæler innovation. Gallo citerer Steve Jobs for at have sagt: ”Du kan ikke se sammenhængen, hvis man kigger fremad; sammenhængen er der først, når du kigger tilbage”. Og Jobs har ved hans præstationer skabt sige en solid platform at tale ud fra. Så – det går nok an at lytte.

HVORDAN SÆTTER VI SÅ ALT DET I SYSTEM? Det Danmark vil leve af?

HVAD MENER DU?

Læs også:
Er du forundringsparat? Det giver store oplevelser – prøv!

Innoverer du

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i I form & slib saven og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Sådan gør du: Fem trin til at innovere

 1. Du anslår selv en ret så vigtig streng – evnen (modet) til at være en (oprigtigt interesseret) spørge-Jørgen. Hvis jeg et øjeblik må slå alle over en kam, så er vi danskere slemt gode til at svare uden at lytte rigtig ind til det, vi svarer på. Et rapt svar kan spænde ben for ti gode spørgsmål, og så er muligheden for at lære nyt jo smuttet videre til en anden og mere videbegærlig (måske en tysker?).
  Evnen til at undres, trangen til at undersøge, viljen til at forsøge at forstå … det har været første step for mange store mænd og kvinder … og virksomheder.

  • allanohms siger:

   Jeg er meget enig. Vi skal være bedre til at lytte. Det begynder med børne ne. Hvor meget standser vi, når vi afbryder de mange spørgsmål? Hvor meget glæde kiunne vi ikke have, hvis vi værdsatte, at vi har tpo ører, men kun en mund?

   Jeg har skrevet lidt om relaterede emner her:

   Er du forundringsparat? Det giver store oplevelser – prøv!
   http://wp.me/p1w55H-bP

   Innoverer du
   http://wp.me/p1w55H-sq

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s