Har vi tid til skønheden? (læserstatistik-reflektioner med fotos)


MIN LÆSERSTATISTIK FORTÆLLER, at artikler om livets alvor eller indlæg i en kritisk dialog har flere læsere – mange flere – end små epistler om livet og dets skønhed, om bønner, om tanker. Tillad en hurtig reflektion over det. Og til sidst får du et par smukke billeder af – skønheden, so take care.

TAKKET VÆRE WIFI kan jeg sidde her på tagterrassen i Pratola og være med i verden omkring mig. Jeg kan ikke købe en dansk avis og er ude af stand til at læse de italienske.

JEG KAN INTERNETTE de danske, men gider ikke rigtig læse på min 11 tommer MacBook-skærm. Jeg har glemt at tage avislæser-iPaden med ;-)

SÅ HOLD DOG FERIE. Gode mennesker har forskrækket anbefalet mig at stoppe skriveriet. Er du ikke på ferie, kære. Du ved ikke, hvad du gør. Måske ikke. Jeg føler en stor afslapning ved at sætte mine vile tanker fast på Mac’en og dele dem med dem, som har lyst. Jeg føler ingen skyld, da læserne jo blot kan springe over. OK? Og så tænker jeg naturligvis: hvem springer over hvad og hvorfor mon de gør det?

MIN LILLE LÆSERSTATISTIK fortæller, at vi mennesker på en blog går efter nogenlunde det samme som i nyhedsverdenen: sensationerne, det mere barske, det konfronterende. Når jeg skriver om ”Uheldet i Tuborgtårnet” boomer læsertallet. I går læste 952 om ulykken i Tuborgtårnet, mens 4 læste om ”Da Italias barnebarn omfavnede mig og græd – livsglædebilleder”. 7 læste ”Advarsel: dagens bøn (fat mod)” og 10 læste ”Violette violer”. Overskriften betyder også noget, for ”Stil dig nøgen foran spejlet (fem gode råd for et bedre liv fra Chris MacDonald)” havde 70 læsere (heraf kom 7 læsere fra http://www.naturistforbundet.dk – håber ikke artiklen har skuffet jer).“Derfor er jeg på Roskilde Festival – igen” giver 333 læsere. Samme dag giver “Lykken er syrener, syrener, syrener” 1 læser.

FORKLARINGEN KAN VÆRE, at mine små epistler er uinteressante for andre. Men forklaringen er måske snarere et billede af vores travle hverdag? På nettet har vi ikke tid (eller: tager vi os ikke tid?) til lige at falde over en artikel om livets større værdier. De mere konfronterende hardcoreartikler, dem følger vi måske, fordi vanens magt er stor? Hvad mener du selv?

SE LIGE HER:

Stolt kvinde fra Scanno, som stille gav mig lov til at tage billedet

De fire syntes det var en ære at blive spurgt om lov til at blive foreviget - og de kunne godt lide resultatet. Scanno.

Rani, indvandret fra Damaskus til Rom for 18 år siden. Rani er et meget filosofisk, tænksomt, empatisk og humoristisk menneske. Rom.

Naturprodukt. Et billede af skønheden.

Jeg elsker Aurea. Vi mødes så ofte vi kan på Bar San Calisto, Roma. Hun er samlingspunkt og nyhedscentral for områdets kvinder. Jeg nyder bare at overvære det. Selvom jeg ikke forstår - så tror jeg, at jeg forstår.

NU IKKE MERE SKØNHED i denne artikel;-) Håber ikke jeg stjal for meget af dn tid ;-)

PYT. Om lidt skal jeg have italiensk morgenmad. Friske landæg, dejlige grøntsager og nybagt brød og koldt vand. Det er dejligt. Min kone sidder ved siden af. Bagude de smukkeste bjerge. Lyden af de lokale italienske damer, der kommenterer på dagens gang. Kirkeklokkerne ringer og fortæller, at jeg har fået en halv time mere (troede klokken var en halv time mere). Jeg føler mig rig i dette sekund. Rig på skønhed og jeg er næsten mæt før morgenmaden – på grund af al det smukke. Tak for det.

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Kunst, kultur & oplevelser og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s