Måske tror vi mere end vi tror?


VED ONSDAGSREFLEKSION i Roskilde Domkirke i dag, fortalte Marie Harms en historie om en kollega, der som sygehuspræst blev kaldt til et dødsleje på intensivafdeling. Der var to senge på stuen og de kunne ikke flyttes. Præsten tilbød familien ved den anden seng at de kunne høre med eller gå uden for. De valgte at blive. Præsten holdt en andagt for den døende mand og gav velsignelsen. Bagefter kom den anden familie hen og spurgte: gjaldt velsignelsen også for vores far? Det kunne præsten bekræfte.

Maria Harms t.v., biskop Peter Fischer Møller og Lis M. Frederiksen, formand for Menighedsrådet i Roskilde Domkirke

HERTIL SAGDE MARIA HARMS: Måske tror vi mennesker mere end vi tror. Når vi sættes på prøve, så tror vi. Jeg tror vi tror mere end det. Lad os tænke på de frygtelige ting, der er sket i Norge.

DET VAR EN SMUK FORTÆLLING med en god pointe. Jeg har i tidligere indlæg været inde på, at der i dag er en vis skepsis overfor kirken. Det er ikke samtalestof til middagsselskaber og fortæller man uopfordret, at man har været i kirke, så bliver nogen forskrækkede. Egentlig ærgerligt, for der er meget godt at hente i kirken.

Onsdagsrefleksion – hver onsdag kl 12:00 i Roskilde Domkirke. PRØV DET! Nu indstillet til Kristeligt Dagblads initiativpris 2011.

Advarsel: dagens bøn (fat mod)

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Kirke, tro & tanker og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Måske tror vi mere end vi tror?

 1. Du er hurtigt ude, – men du har fuldstændig ret – det var en god historie af Maria Harms….

 2. Jakob Zeuner siger:

  Der er andre før dig, der har forvekslet tro med håb – eller omvendt.

  Kommer i øvrigt til at tænke på, om Folkekirkens budskab idag var gået igennem en moderne forbruger test, hvor man skal kunne dokumentere indholdet af sine produkter, og ikke må reklamere for påstålater :-)

  med kærlige ateistiske hilsner
  Jakob

 3. allanohms siger:

  Jeg tor nu ikke, at jeg hører til den kategori, der forveksler tro og håb. Håber det i hvert fald ikke.

  Og ja, helt rolig. Folkekirkens budskab er barnemad i forhold til så meget, Tag f.eks. Christiansborgretorikken eller nyhedsretorikken. Det er kun for at holde folket i ro man har etableret en hær af diverse ankenævn, har etableret utilgængelige domstole, hvor kun statren har råd til at komme osv. Det hele kører sådan meget godt. Jeg håber det bliver bedre på et tidspunkt, men tror det egnetlig ikke.

  med kærlige og troende ord
  fra
  Allan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s