Kassel: Må vi være fri, Ekstra Bladet! Stop jeres jagt på “gode historier” om ulykken i Kassel


JEG HAR KRITISERET EKSTRA bladet for forhastet og uklædelig journalistik om bilulykken i Kassel, hvor en mor og hendes fem-årige søn omkom.

Ekstra Bladet jagter historier fra Kassel - med hvilket formål?

I DAG har jeg – fra personer, der er hårdt ramt af ulyken og nær på de ramte – fået information om, at Ekstra Bladet er i gang med at opsøge mennesker, der har kendt afdøde eller hendes mand. Det sker på et tidspunkt, hvor familien har udbedt sig ro, så faderen får mulighed for at komme sig ovenpå den tragiske ulykke og til at koncentrere sig om den overlevende datter på 2 1/2 år.

JEG FORSTÅR IKKE, at aviserne skal grave så hensynbsløst. Igern må jeg konstatere, at selvom Ekstra Bladets oplag er faldet dramatisk, så er der altså kunder til denne avis. Det er forstemmende. Jeg synes ikke vi skal finde os i det. Lad os stille krav om, at der gives ro og tid og så kan avisen skrive om det, når tid er. Dette kissejav, hvor begravelserne endnu ikke har fundet sted, hører ingen steder hjemme. Det kan ikke være læsernes ønske, at vi skal have rodet op i det. Hvad skulle formålet være? At læserne kan bade sig i død og ulykke? Det er dybt usympatisk.

EFTERSKRIFT: Men BT kunne ikke opføre sig anstændigt

Læs også

Kassel: Døden SKAL have en årsag – refleksion over en dødsulykke og Ekstra Bladets flabede håndtering af den

Kassel: Kassel: tanker efter dødsulykken

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Debat, politik & samfund og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 svar til Kassel: Må vi være fri, Ekstra Bladet! Stop jeres jagt på “gode historier” om ulykken i Kassel

 1. Kære Allan

  Jeg giver dig så evig ret, men de er fuldstændig skruppelløse. EB har udviklet hvad jeg vil kalde for Papparazzi journalistik hvor netop folk i sorg giver de bedste historier. Jeg mistede selv en søn i en færdselsulykke for 6 år siden, jeg er glad for det ikke er sket i dag. Jeg måtte bruge over et år for at komme op til overfladen igen. Hvis jeg skulle have været gennem den mediemølle som specielt EB fremturer med var jeg nok aldrig kommet op igen. Jeg har skrevet om danskerne og medierne her: http://www.bekker-madsen.dk

  • allanohms siger:

   Kære Per

   Tragisk. Jeg er enig i din fremstilling og også i beskrivelsen af, at pressen overfodrer os med ligegyldigheder og kunstigt “breaking news”.

   Mit spørgsmål er: kan vi mobilisere tilstrækkeligt mange, der vil sige nej til denne form for “journalistik”? Jeg tvivler selv på, at vi kan. Alligevel forsøger jeg at skubbe. Tak fordi du hjælper til. Mvh Allan

 2. Hej Allan

  Vore veje mødtes på Kommunikationsforum – og det er denne gang min tur til at give dig så inderligt ret. Ekstra Bladet skyr ingen etiske eller moralske midler.

  Det, der i denne sag – i avisen logik – retfærdiggør deres ihærdige forsøg på at bygge en “familiefar kørte sin familie ihjel”-historie op (forfærdelig vinkel) – er, at personen er en offentlig kendt person, som dermed har afskrevet sig muligheden for at blive behandlet med anstændighed. Logikken er helt forskruet.

  Du kan helt sikkert mobilisere en masse mennesker i EB-modstand. Jeg har det på samme måde med denne avis, som jeg har det med blade som Se & Hør. I toppen sidder der forretningsfolk, som lader stå til. I toppen af Ekstra Bladet sidder JP/Politikens Hus, og selv om de af princip ikke påvirker den redaktionelle linie, forarger det mig, at man ikke hører et eneste moralsk piv fra deres mund.

  Men igen, hvis den folkelige opstandelse bliver stor nok, kan man måske påvirke. Som da Se & Hørs daværende redaktør fik sparket efter nogle makabre billeder fra Tsunamien. Her gik selv Betinna Aller ind i sagen og ytrede sig.

  Men så fik bladet jo som bekendt en ny redaktør, som var meget, meget værrere – overfor de kendte, som han erklærede fredløse.

  Jeg forstår din harme. Du er på rette vej.

  Mvh
  Ulrik

  • allanohms siger:

   Kære Ulrik. Jeg håber vi kan skubbe lidt til tingene. Sammen. Det er ikke let, men nødvendigt. Tak for din støtte. Mvh Allan

 3. Pingback: Kassel: BT undergår Ekstrabladet – dansk mester i manglende pli | Allan Ohms

 4. Pingback: Kassel: BT undergår Ekstrabladet – dansk mester i manglende pli | hvad nu hvis

 5. Pingback: Kassel: BT undergår Ekstrabladet – dansk mester i manglende pli | Allan Ohms

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s