Må København lukke 100 grader damp ud i hovedet på folk?


BRANDVARM DAMP FRA gader og fortove har skadet mindst fire personer. Københavns Energi, der er ejet af Københavns kommune, mener svaret er ja. Min vurdering kan du se på TV-Lorry.

Foto fra Københavns Energis hjemmeside

I SMÅ HULRUM under fortovene, hvor der ligger varme- og dampledninger, og det kan give problemer. Københavns Energi beskriver det sådan:

Uheld med den opstigende damp er heldigvis sjældne. Inden for de sidste år har Københavns Energi kun kendskab til fire tilfælde, og de er alle sket i forbindelse med enten det meget kraftige skybrud i august sidste år eller det endnu kraftigere skybrud, der ramte København 2. juli i år.

Når det regner så kraftigt som i de to nævnte tilfælde, er der risiko for, at der trænger mere vand ind i de såkaldte varmekamre (hvor de varme rør befinder sig), end Københavns Energi kan nå at pumpe væk. Og når det vand bliver varmet op og begynder at dampe, kan de farlige situationer med varm damp opstå. Det samme kan ske, hvis der fx opstår et brud på en pakning eller på et vandrør, og derfor skal man altid holde sig langt væk og gå i en stor bue uden om, hvis man kan se, at der kommer damp op af en rist.

JURAEN i dette spørgsmål er sådan: den, der kender et problem – som f.eks. damp, der kan skolde – har pligt til at tage de nødvendige forholdsregler. Sker det ikke, og sker der en ulykke, så vil der være erstatningsansvar. Derfor bør Københavns Energi tage de nødvendige forholdsregler, så skader undgås. Det har været fremme, at det vil tage 15 år at ændre ved tingene, så problemerne er løst helt. Det forekommer noget overraskende og virker ikke tilfredsstillende.

Interview om sagen på TV 2 Lorry den 3. august 2011

UDOVER JURAEN er der etikken. Hvordan bør en virksomhed agere? Efter min mening er det ikke i orden, at der indenfor “de sidste år..er kendskab til fire skader”. Det lyder umiddelbart som om Københavns Energi finder, at det må man leve med og det synes jeg ikke er rigtigt. En virksomhed må tage passende forholdsregler og det forekommer forkert, hvis skaderne er noteret, uden at der er gjort passende forsøg på at ændre ved tingene.

Advertisement

Om allanohms

Læs "Om bloggen" på forsiden
Dette indlæg blev udgivet i Advokat, jura & retssikkerhed og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s